KÄNNER DU INTE IGEN DIG? DENNA SITE ÄR NU UPPDATERAD TILL JOOMLA 4.x. Det verkar bli lite pyssel för att återställa all funktionalitet.

NOTERA: Nästa träff är inte längre planerad till maj/juni 2021. Den är nu planerad till maj 2026. För att du skall få inbjudan till den så bör du logga in och kontrollera din epostadress. Kan du inte logga in så skicka din aktuella epostadress till kontakt66 snabela lusasken punkt se (du ersätter snabela och punkt med du-vet-vad och ser till att inga mellanslag finns i adressen). Det sparar mycket arbete för oss i organisationskommitteen. Tack för din hjälp.

Jubilerande VT-66 b3söker skolan 20160514
     (Foto: Lena Edlund, NKP)

50-års-jubilarerna i Kristinehamn 14 maj 2016.

54 lärare och elever som gick sista ring i Brogårdsskolan vårterminen 1966 samlades i pingsthelgen på Ölme Diversehandel för att fira sitt 50-årsjubileum. Många andra elever hade önskat delta, men meddelat förhinder. Totalt gick det 124 elever i sista ring på allmänna-, latin- och reallinjerna det året, så deltagandet var över förväntan.
 
Programmet inleddes under lördagseftermiddagen med en rundvandring på skolan under ledning av Hampus Johansson. Efter att Hampus hållit ett "upprop" berättade han på ett mycket trevligt och lättsamt sätt om hur det var i skolan "förr i tiden" och om sina egna erfarenheter från tiden som relativt färsk lärare. Inslaget var mycket uppskattat av alla jubilarer. Med på rundvandringen var även lärarna Caspar Johnsson och Björn Fondelius som fick mycket beröm för sina insatser som lärare och föredömen för oss blivande studenter.
 
I Bildarkivet på Wahlundsgården blev det sedan en kort genomgång av detta fantastiska arkiv med 100-tusentals bilder av allt mellan himmel och jord i Kristinehamn med omnejd (utom just från Brogårdsskolan...). Många förtjusta utrop vittnar om att flesta nog hittade någon bild på sig själv eller någon släkting, eller på någon av de miljöer "där som barn de lekt".
 
Tillbaka på Ölme Diversehandel serverades sedan en uppskattad trerättersmeny. Sorlet under middagen överskred med råge vad som kan anses acceptabelt i ett klassrum (i alla fall på 60-talet). Luften fylldes av olika minnen från skoltiden och det kändes plötsligt som om vi alla var studenter igen. Samtalsämnena ville aldrig ta slut. Inte minst var det mycket uppskattat att läraren Lars-Erik Olsson** deltog i sammankomsten med liv och lust.
 
Efter en lång och händelserik dag styrde de flesta kosan hemåt direkt på söndagförmiddagen men några elever träffades ändå för en avslutande lunch med utställningsbesök på Mariebergs konstmuseum. Arrangörstrion Lena Ekström (Bohlin), Anders Svanberg och Åke Hansson konstaterade att evenemanget fungerat bra och blivit mycket uppskattat av alla deltagarna. Kanske kan det bli aktuellt med en ny återsamling 2026 (eller ett 55-årsjubileum redan 2021?)
 
** Lars-Erik "Leo" Olsson, född den 18 oktober 1928 i Sundsvall har stilla somnat in i Kristinehamn den 12 januari 2017.

EFTERLYSNING (E-postadresser)

Det är en hel del av er som fortfarande bara har "standard-epostadressen" angiven (den som slutar på " ...(snabel-a)invalid.com". Vi ber dig att logga in och uppdatera adressen så snart du kan. (och helst även skriva in en reserv-epostadress också). Du kan på detta sätt spara en hel del arbete för oss. (Har du svårt att logga in så kan du även skicka oss ett mejl (adressen finns längre ned på sidan) med ditt födelsedatum och uppdaterade kontaktuppgifter.).


Efterlysningar (Personer)

Vår ambition är att upprätthålla kompletta klasslistor för alla våra skolkamrater. Vi lägger ner ett stort arbete på att spåra upp alla klasskamrater och vädja till dem att de loggar in och uppdaterar sina adressuppgifter eller skickar ett mejl till oss, se adress underst på sidan).

Men ibland kan vi inte följa spåren - då behöver vi din hjälp. Kontakta oss (mejladressen längst ned på sidan) om du har något tips om hur vi kan nå följande personer...

o Kajsa Larsson, L3ha (Sitges, Spanien)

o Christina Gustavsson, L3hel (Årsta?)

o Bror Rohm, A3spr (Kristinehamn?)

o Jan Nilsson, Lärare (Umeå?)

o Leif Winslow, L4 (Wien?)

o Lage Larsson (skicka din aktuella mejladress).


Efterlysning (Bilder och Dokument)

Har du någon eller några bilder som du tycker skulle platsa på "lusasken.se" så är du välkommen att skanna in dem, eller att fotografera av dem med en digitalkamera, och sedan ladda upp dem i "snackeriet". Du kan också mejla dem till oss. Vi behöver för detta ändamål inte någon särskilt hög upplösning, en .jpg som ryms inom en ruta på 1200*1200 pixels är helt OK.



Till alla elever och lärare på LUSASKEN.se !

Vi ber att få Tacka för alla positiva reaktioner och vänliga tankar som vi har fått ta del av efter ”Återträffen 2016.”

Detta gäller både lärare och “studenter”, ingen nämnd och ingen glömd, som deltagit i 50-årsjubiléet på Brogårdsskolan, jubileumsfesten, eller bådadera!

Tack vare Er härliga medverkan (de 50 senaste åren tycktes vara helt försvunna) så kändes det som vi var 1966-års studenter igen och det blev en oförglömlig återträff !!!

Ett stort tack också till alla de som vi fått tillfälle att prata och mejla med under förberedelserna men som inte hade möjligheter att delta denna gång.

Varma hälsningar från Lena, Anders och Åke

P.S. Håll gärna din (mejl-)adress uppdaterad så blir det enklare att nå ut med inbjudan nästa gång. D.S.


Detta är Lusasken.se

Lusasken.se är en hemsida som handlar om oss som gick sista ring på Brogårdsskolan 1966 (eller i alla fall började i gymnasiet 1964) vare sig vi tog studenten 1966 eller inte). År 2016 är det således exakt 50 år sedan vi gick i gymnasiet tillsammans. (Nu är den även breddad att presentera några andra intressegrupper, se länkloggorna i övre högra hörnet)

Mycket har ju hänt med oss själva och med Kristinehamn under de senaste 50 åren. Exempelvis har Kristinehamns Stadshotell lagts ned och inventarierna sålts ut.  Men hotellet har återuppstått i privat regi och heter numera Harrys. När vi gick i gymnasiet fanns det drygt 20 000 innevånare i stan och det växte till lite över 21 000 i mitten på 70-talet. Sedan minskade stan i slutet av förra århundradet för att plana ut på en nivå strax under 18 000 där den ligger idag (fast hela kommunen har runt 24 000 innevånare).

Casco och Wiréns Åkeri är fortfarande stora arbetsgivare i stan. [Uppdatering 2018: Däremot har turbintillverkningen, (KameWa/RollsRoyce) nu flyttat från Kristinehamn till Finland]. Och Varnan flyter på som den brukar (utom när det blir översvämning).

Återträffen 2016 blev mycket uppskattad. Hade du inte möjlighet att vara med på den så hoppas vi få träffa dig på nästa återsamling (2021??).

Under tiden kan du logga in och delta i diskussionerna (eller skriva om ett eget minne) eller ladda upp någon bild. Var vänlig och uppdatera dina kontaktuppgifter - det förenklar vårt detektivarbete nästa gång. Du kan logga in och uppdatera din födelsedag, verifiera din postadress och uppdatera dina mejladresser. Om du stöter på problem kan du också skicka ett mejl med de uppdaterade uppgifterna till kommittén.

På återseende / Organisationskommittén för Lusasken.se  (Åke Hansson, Anders Svanberg, Lena Ekström (Bolin))

Du når oss på e-postadressen kontakt66 snabela lusasken punkt se (du ersätter snabela och punkt med du-vet-vad och ser till att inga mellanslag finns i adressen) som automatiskt vidarebefordras tiil alla i kommittén. (Om vi får för mycket spam på den adressen så kommer vi att byta ut den mot något annat som vi då skriver in på denna sida.)