Detta är ingångssidan till alumnigruppen AccuRay Scandinavia 1970-tal på Lusasken.se

ar1180123Dessa sidor handlar om Accuray Scandinavias "näst första" år. Företaget startade med installationen av ett AccuRay mät- och styrsystem på Ortviken år 1968. Jag själv kom hastigt och lustigt in i bolaget 1974 och betraktar mig som "andra generationens AccuRayare". Företaget var väl etablerat på marknaden med ett kontor i Sundsvall varifrån all försäljning och service utgick.

AccuRay var först ett varumärke inom "Industrial Nucleonics" som då var ett av många företag som bildats av kunskap och kompetens inom olika tillämpningar av radioaktivitet (och datorteknik) som frigjorts efter andra världskrigets slut. I slutet av 1970-talet tog sig företaget namnet AccuRay, och såldes senare till Combustion Engineering och slutligen till ABB. 

På 70-talet rådde fortfarande en stark pionjäranda och jag ser med glädje tillbaka på en mycket lärorik tid där jag kunde från grunden utveckla mig inom alla relaterade områden, från intrikata mättekniska insikter, över praktisk reglerteknik i en processindustriell miljö, till att samverka med alla från operatörerna i kontrollrummen till fabriksledningen. Inte minst samarbetet med arbetskamrater och kollegor landet runt är något jag minns med glädje. 

I april 1999 bildades en alumnigrupp "ar1970" hos egroups.com (som senare gick upp i Yahoo) vilket senare ledde till ett flertal återsamlingar där vi som under 1970-talet verkade i bolaget tröffades och delade med oss av våra erfarenheter. Den gruppen har sedan ynglat av sig till Linked IN och nu till denna webbstation på Lusasken.se.

Medlemmar i gruppen AR70 kan logga in och ta del av ytterligare detaljer och allmän "AccuRayiana". Om din registrerade e-postadress fortfarande fungerar kan du använda funktionen "Glömt Lösenord" för att först få ditt användarnamn och sedan ditt lösenord (användarnamnet är ditt namn med understreck som avdelare och utan extra ringar och prickar).

 

Kontakt: Åke Hansson, AccuRay snabela hanssons punkt net
(Du byter ut snabela och punkt mot du-vet-vad och ser till att det inte finns några mellanslag i mejladressen.)